ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE UȘI DE GARAJ

 1. Şapa poate fi turnată înainte de montarea usii de garaj?
 2. Ce să fac dacă nu funcţionează usa de garaj, respectiv acţionarea usii de garaj?
 3. Care este perioada de garanţie oferită de către Swing-Trade?
 4. Usa de garaj se fixează pe perete tencuit sau netencuit?

01 | Şapa poate fi turnată înainte de montarea usii de garaj?

La usile de garaj sectionale, sapa e de preferat sa fie turnata inainte de montarea usii. Daca procesul nu poate fi executat, atunci usa se poate monta luand in calcul distanta de la podea pana la nivelul ultim dupa turnarea sapei pintr-un distanțier!

02 | Ce să fac dacă nu funcţionează usa de garaj, respectiv acţionarea usii de garaj?

Firma Swing-Trade oferă servicii de consultanţă pentru clienţi. Acestea pot fi solicitate chiar şi direct la fabrică, fiind gratuite pe perioada de garanţie. Desigur, multe probleme se rezolvă şi telefonic prin angajaţii noştri de la serviciul de relaţii cu clienţii sau prin intermediul partenerilor noştri locali. În afară de aceasta dispunem de un depozit mare de piese de schimb, unde pe lângă accesoriile şi piesele de schimb actuale se depozitează şi piese pentru usi de garaj şi serii de acţionări de usi de garaj din modelele care au fost scoase din fabricaţie, având astfel capacitatea de a asigura livrarea promptă a pieselor de schimb.

03 | Care este perioada de garanţie oferită de către Swing-Trade?

Firma Swing-Trade vine in sprijinul clienților cu un serviciu nou care asigură o garantie de 2 ANI atât pentru ușile secționale rezidențiale cât și industriale, cuprinzând inclusiv acționarea electrică.

04| Ușa de garaj se fixează pe perete tencuit sau netencuit?

In principiu toate modelele de usi de garaj sunt montate cu pereţii tencuiţi (tencuiţi pe partea interioară a garajului – pentru montarea ușii de garaj nu contează dacă adâncimea peretelui este tencuită sau nu).

CUM MĂSURĂM GOLUL PENTRU UȘILE DE GARAJ EUROSANDOOR®

La orice garaj, indiferent ce usa montați, trebuie să masurați în principiu aceleași dimensiuni. Întotdeauna măsuratorile se fac în interiorul garajului.

Uși secționale rezidențiale cu lungime maximă de 5000mm și o înălțime maximă de 3000mm.

Dimensiuni minime pentru stâlpii ușilor de garaj secționale rezidențiale :

EG,ED = 100 mm

Dimensiuni minime pentru boiandrugul ușilor de garaj secționale rezidențiale :

R = 200 mm Sau

R= 70 mm(cu arcurile pe spate ,fara posibilitate de adaptare actionare electrica ulterior)

R= 150 mm (cu arcurile pe spate,cu posibilitate de adaptare actionare electrica ulterior)

IMPORTANT! Pe suprafața tavanului, la o adâncime minimă egală cu înălțimea ușii + 1000mm, nu trebuie să existe niciun obstacol!

Ușile secționale industriale pot avea o lungime maximă de 6500mm și o înălțime maximă de 6000mm.

 • Dimensiuni minime pentru stalpii ușilor secționale industriale: EG= 150 mm
 • ED= 300 mm sau invers

Dimensiuni minime pentru boiandrugul la ușilor secționale industriale: R = 500 mm Sau R= 350 mm(cu arcurile pe spate, cu posibilitate de acționare atât electrică cât si manuală)

De ce instrumente aveți nevoie:

  • ruletă in mm de 3/5/8m, in functie de cât de mare este golul de garaj;
  • nivelă normala, furtun de nivel sau nivelă cu laser;
  • creion;
  • o foaie pentru a nota datele sau formular de măsurători.

Măsurătorile pentru ușa de garaj

 • Pas 1. Se măsoară lățimea = lărgimea (L) deschiderii in trei puncte: jos, la mijloc si sus. Se alege dimensiunea cea mai mare.
 • Pas 2. Se măsoară înălțimea (H) deschiderii in trei puncte: stânga, dreapta și la mijloc. Se alege dimensiunea ceea mai mare.
 • Pas 3. Se măsoară lățimea stâlpului din dreapta (ED) (distanța de la gol la primul obstacol în partea dreapta) in trei puncte: jos, sus si la mijloc. Se alege dimensiunea mai mica.
 • Pas 4. Se măsoară lățimea stâlpului din stânga (EG) (distanța de la gol la primul obstacol in partea stângă) în trei puncte: jos, sus și la mijloc. Se alege dimensiunea mai mică.
 • Pas 5. Se măsoară înălțimea de boiandrug (R) – este distanța de la gol până la tavan sau până la primul obstacol. Măsurarea se face in trei puncte: stânga ,dreapta si pe mijloc.Se alege dimensiunea mai mică.
 • Pas 6. Se măsoară pe tavan adâncimea (ER) de la boiandrug până la primul obstacol (acesta poate fi o altă grindă sau peretele din spate al garajului) . Măsurarea se face în trei puncte: stânga ,dreapta si pe mijloc.Se alege dimensiunea mai mica.
 • Pas 7. Se măsoară diagonalele tavanului. Tot pe tavan creați un patrulater imaginar, dupa cum urmează: o latură a acestuia va fi boiandrugul, perpendicular cu boiandrugul vor pleca alte două laturi, paralele între ele, cu o lungime egală cu înălțimea ușii + 700mm. Cele două laturi vor fi depărtate de marginile tavanului la 100mm in stânga și 100mm in dreapta. Ultima latură inchide dreptunghiul astfel creat.

Măsurați diagonalele acestui patrulater. Ele trebuie sa fie egale sau când ele devin egale, dreptunghiul astfel creat sa nu intersecteze pereții laterali sau vreo grindă. Dacă se întamplă totuși acest lucru contactați un specialist pentru a vă oferi cea mai buna soluție de montare pentru dumneavoastră. 

Observații:

Toate dimensiunile se citesc in milimetri (mm);

Garajul trebuie să fie finisat, adică trebuie să aibă șapa turnată si finisată, stâlpii  tencuiți, gletuiți si eventual vopsiți, tavanul sa fie tencuit, iar izolația pusă.

Vopsirea nu este neaparat necesară, dar riscați sa murdăriți ușa atunci când veți zugrăvi garajul. Nu veți putea zugrăvi în spatele sistemului de culisare. Montajul unei uși de garaj nu presupune mizerie foarte mare.

SERVICE UȘI DE GARAJ

Swing-Trade pune la dispoziția dumneavoastră o echipă de intervenție formata din oameni cu cea mai bună pregatire și experiență în acest domeniu, specializati în service pentru usi de garaj și  automatizari, porti batante sau culisante indiferent de marca acestora.

Serviciile de reparații pentru uși de garaj includ:

 • verificarea si gresarea arcurilor de torsiune
 • verificarea șinelor si a șuruburilor de prindere
 • verificarea garniturilor și a rolelor
 • verificarea prinderilor pe capete
 • recalibrarea echilibrului ușii
 • verificarea funcționalității motorului
 • schimbarea garniturilor uzate sau rupte
 • schimbarea panelurilor defecte
 • schimbare arcuri tip resort rupte
 • înlocuire cabluri de tracțiune
 • înlocuire balamale și role
 • înlocuire sistem de operare automat sau manual

Răspundem tuturor solicitărilor dumneavoastră pentru reparații, iar în baza unui contract de mentenanță, asigurăm revizii la anumite perioade de timp.

Apelați cu încredere la serviciile noastre, vom gasi o soluție viabilă pentru orice problemă.

RENOVARE CU EUROSANDOOR®, EXPERTUL TĂU ÎN DOMENIUL UȘILOR DE GARAJ!

Aveţi nevoie de o nouă ușă de garaj care îmbunătăţeşte valoarea tehnică şi optică a garajului dumneavoastră? Pentru ușile de garaj de la Swing-Trade acest lucru nu reprezintă o problemă. Indiferent despre ce sistem de ușă secțională e vorba, la renovarea ușilor de garaj EurosanDOOR®  economisiţi timp şi bani. Garantăm potrivirea perfectă, utilizarea optimă a spaţiului şi consultanţă profesională.

SCHIMBAREA UȘII DE GARAJ INTR-O SINGURĂ ZI!

 • Ora 8.00 Profesioniştii de la Swing-Trade sosesc în 5 minute

 • Ora 9.00 Usa dvs veche de garaj este demontată

 • Ora 13.00 Gata! Noua dumneavoastră ușă de garaj poate fi dată în folosință.

SERVICII ADUGATE

PENSIUNEA EUROSANDOOR

SWING-TRADE  pune la dispozitia clientilor, pe langă gama complexă de produse „EurosanDOOR®“, și servicii turistice. Pensiunea EurosanDOOR® este situată în centrul orașului Sovata la numai 10 minute de Lacul Ursu. Clasificată cu 3 stele dispune de 3 camere cu pat matrimonial, 2 camere cu două paturi simple si 2 apartamente spațioase dotate cu pat matrimonial + canapea-colțar. Fiecare cameră, apartament este dotat cu televizor LCD, DVD player, minibar, seif, masă de birou, internet Wi-Fi. Mobilierul este caracterizat prin eleganță, aspect simplu si modern, realizat din materiale de calitate cu design plăcut care îți oferă confortul casei tale. Toate camerele și apartamentele dispun de baie proprie, spațioasă, dotată cu cabină de duș de ultimă generatie. Pensiunea Eurosandoor are si o bucătărie complet echipată pentru servirea micului dejun pregatit de personalul unitătii. În fiecare cameră sau apartament există acces non-stop la internet prin WiFi pentru ca clienții pensiunii să fie mereu on-line. Clienții pensiunii au posibilitatea de a parca gratis autoturismele lor în interiorul curții, lângă pensiune. Pensiunea dispune si de o spalatorie auto, bar si terasă.

Statiunea Sovata…

Oricare ar fi scopul vizitei dvs. în orasul nostru, Sovata este un loc plin de farmec care merita văzut. Stațiunea este recunoscuta ca un excelent punct turistic atât în țară cât si peste hotare, lucru datorat lacurilor sale sărate cu efecte curative în diverse boli, dar și numeroaselor atracții turistice care se regăsesc în aceasta zonă.

Stațiunea este indicată în principal pentru tratamentul bolilor ginecologice, dar și pentru afecțiuni degenerative, inflamatorii și reumatismale, stări posttraumatismale, pentru boli ale sistemului nervos periferic, tulburări endocrine, boli cardiovasculare.

Aerul pur, bogat in aerosoli, împrejurimile deosebit de pitorești, cele 5 lacuri saline si mijloacele de agrement existente, fac din Stațiunea Sovata locul ideal pentru odihnă, recreere, minivacanțe cu familia, excursii la sfarsit de saptamâna cu prietenii sau altele. Ștrandurile special amenajate în jurul lacurilor ca de exemplu Lacul Ursu, Lacul Aluniș… sunt printre cele mai importante atracții turistice din oraș. În restaurantele si terasele din stațiune puteți gusta diferite preparate ardelenesti și nu numai. În apoprierea orasului sunt nenumarate alte atractii turistice ca de ex. păstrăvăria din Câmpul Cetații, Salina Praid, centrul etnofolcloric Crund, Cetatea Sighisoara etc. Statiunea Sovata fiind asezata la poalele Muntilor Gurghiu, dispune si de pârtie de schi dotata cu teleschi – ideal pentru cei care vor sa practice sporturile de iarna.

Dacă iți dorești un sejur in stațiunea Sovata intră pe www.pensiunea-eurosandoor.ro  si fă-ți o rezervare in cea mai modernă si confortabilă pensiune, sau puteți sa ne contactaţi la urmatorul nr.de telefon 0755-051-051

Daca doriti sa deveniti distribuitor EurosanDOOR®, va rugam sa trimiteti un email la adresa office@swingtrade.ro

. Veti fi contactat in cel mai scurt timp de catre un reprezentant Swing-Trade, care va va oferi toate detaliile solicitate.